AK Parti’li Külünk’e ilişkin Alman basınındaki iddialar « Harbi Gazete

SON DAKİKA

AK Parti’li Külünk’e ilişkin Alman basınındaki iddialar

AK Parti İstanbul Milletvekili Külünk, hakkında çıkan haberlerle ilgili “Almanya’da bir hayal tiyatrosunu, medya üzerinden servis etmeleri sürpriz değil.” dedi.

Bu haber 15 Aralık 2017 - 17:12 'de eklendi ve

AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Alman ZDF yayın kuruluşunda ve ardından birçok basın yayın organında hakkında çıkan haberleri değerlendirdi.

Almanya’da “Bild ekolünden” gelen basın organlarının, şahsı üzerinden Türkiye’ye ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik “hayal tiyatrosu”nu servis etmeye başladığını belirten Külünk, “Almanya’da bir hayal tiyatrosunu medya üzerinden servis etmeleri sürpriz değil. Çünkü FETÖ ve PKK ile iç içe olan bir devletin, bunun ötesinde Türkiye’ye yönelik adım atmasını beklemiyoruz. Bu Almanya’ya yakışmıyor.” diye konuştu.

“Almanya, terör örgütleri üzerinden Türkiye’ye mesaj vermekten vazgeçmeli”

Almanya’nın, Türkiye-Rusya ve İran ile ilişkilerinin güçlenmesinden duyduğu rahatsızlık ve Çin/Pekin-Londra İpek Yolunda Türkiye’nin stratejik konumunu fark etmesinin ardından “oyunun dışında kalma” kıskançlığına girdiğini anlatan Külünk, şöyle devam etti:

“Almanya’da PKK’nın önünü açan, PKK üzerinden Türk vatandaşlarını sindirmek isteyen, Türk vatandaşlarını etkisizleştirmek isteyen, bir taraftan FETÖ ile bir Alman İslamı üretmek isteyen, Alman İslamı ile İslamı tasfiye etmek isteyen, Berlin’de kadın-erkek, Hristiyan, Yahudi ne varsa cami adı altında İslamı tahrif etmek isteyen, bunların hepsini de FETÖ üzerinden yapmak isteyen Almanya, terör örgütleri üzerinden Türkiye’ye mesaj vermekten vazgeçmeli. Almanya, Ortadoğu politikalarında Türkiye’siz olamayacağını iyi bilmek zorundadır. Eğer Almanya, Türkiye ile güçlü bir bağ kurmak istiyorsa, bunun yolu PKK, FETÖ, DHKP-C terör örgütlerini sahiplenmekten geçmez. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin bağımsızlık duruşuna saygı duyarak, 250 yıllık dostluk tarihimize uygun hareket etmesinden geçer.”

“Almanya’da hiç kimsenin iletişim, seyahat güvenliği yoktur”

Metin Külünk, Türkiye’de kullandığı telefon hattının Almanya tarafından yasa dışı dinlendiğini iddia ederek, “Benim üzerimden Dışişleri Bakanımız dinlenmiş. Bu açıkça skandaldır. Almanya’da hiç kimsenin iletişim, seyahat güvenliği yoktur. Almanya’da bu anlamda herkesin telefonları dinleniliyor, izleniliyor, hayatlarına müdahale ediliyor.” dedi.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.