Ayla’ya Fetö engeli « Harbi Gazete

SON DAKİKA

Ayla’ya Fetö engeli

Bu haber 30 Kasım 2017 - 16:01 'de eklendi ve

Türkiye’nin Oscar adayı ilk filmi Ayla’nın, Güney Kore’de gösterimine izin verilmiyor. Kore Savaşı’na katılan Astsubay Süleyman Dilbirliği’nin başından geçen gerçek hikayeden esinlenilerek beyaz perdeye aktarılan Ayla’nın Güney Kore’de gösterimine izin alınmasına rağmen bir anda bu karardan vazgeçildi. İddialara göre FETÖ’nün Güney Kore abileri, filmin gösterime açılmaması için sinema salonlarına baskı yapıyor. Yapımcı Mustafa Uslu, sürekli bürokratik engellerle karşılaştıklarını açıkladı.

Dışişleri Bakanlığı devrede

Yaklaşık 1.5 yıldan bu yana filmin Güney Kore’de vizyona girmesi için girişimlerde bulunduklarını belirten Uslu, “Güney Kore’ye gittik, bütün görüşmeleri yaptık. Görüşmelerde bize ‘süper’ diyorlar. Ancak, iki gün sonra, ‘Filminizi dağıtamıyoruz, üzgünüz’ diye mail’le yanıt veriyorlar. Bürokratik bir engel var. Bunu anlamış değiliz. Dışişleri Bakanlığı nezdinde görüşmelerimiz devam ediyor” dedi.

Hiç kimse engelleyemez

Filmin diğer ayağının Güney Kore olduğunu ifade eden Uslu, “Seul’de 27 Ekim’de gala yaptık, burada filmimiz ayakta alkışlandı. Türkiye’den çok daha fazla ilgi aldı. Ayla filmi şu anda 27 ülkede yayında. Bu ülkeler arasında Çin de bulunuyor. Güney Kore’den aynı ilgiyi görememek bizi üzüyor. Hiç kimse bu filmi Güney Korelilerden ayırmamalı. Bu film iki ülke arasındaki dostluğu anlatıyor. Zaten geç kalınmış tarihsel bir film. İnşallah Güney Kore’de vizyona sokacağız. Sanatın gücünü kimse engelleyemez” diye konuştu.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.