Abla-kardeş engelleri müzikle birbir aşmaya devam ediyor « Harbi Gazete

SON DAKİKA

Abla-kardeş engelleri müzikle birbir aşmaya devam ediyor

Tekirdağ’da yaşayan bedensel engelli Tuncay ve Zülfiye Özhan kardeşler, 3 yıl önce katıldıkları “Engelsiz Yaşam Korosu” ile hayata yeniden bağlandı.

Bu haber 02 Aralık 2017 - 13:59 'de eklendi ve

Çocukken geçirdikleri ateşli hastalık sonucu tekerlekli sandalye ile yaşamını sürdüren Tuncay ve Zülfiye Özhan kardeşler, 3 yıl önce katıldıkları müzik korosunda hayata bağlandı.

Tekirdağ’da yaşayan 28 yaşındaki Tuncay ve 32 yaşındaki Zülfiye Özhan kardeşler, arkadaşlarının yönlendirmesi sonucu katıldıkları “Engelsiz Yaşam Korosu” sayesinde sosyalleşmenin ve hayata daha mutlu bakmanın sevincini yaşıyor.

Haftanın belirli günlerinde 100. Yıl Gençlik Merkezi’ne gelen abla kardeş, koro eşliğinde Türk halk müziği eserlerini seslendirerek zaman geçiriyor.

Tuncay Özhan, koroya ablasıyla beraber 3 yıl önce katıldıklarını söyledi.

Koroya katıldıktan sonra kendisine daha çok güvenmeye başladığını ifade eden Özhan, “Ateşli hastalık geçirdikten sonra felç oldum. Ondan sonra hayatıma tekerli sandalye ile devam etmeye başladım. Koroyla 3 sene önce tanıştım. Koroyla tanışmam benim için çok iyi oldu. Korodan önce kendi başıma bile şarkı söylemezdim.” dedi.

Abla Zülfiye Özhan da kardeşiyle beraber koroya katıldıktan sonra dışarı çıkmaya başlayıp, sosyalleştiklerini aktardı.

Daha önceden biraz sıkıntıları olduğunu ve hayata daha karamsar baktıklarını anlatan Özhan, şunları söyledi:

“Daha önce evde kendi kendime şarkı söylüyordum ama topluluk içinde ilk defa korodan sonra söylemeye başladım. Biraz çekingendim. Hocamız sağ olsun, onun sayesinde biraz daha açıldık, kendimize güvenmeye başladık. Müzik koro bizim için çok iyi oldu. Evdeydik genelde pek dışarı çıkamıyorduk. Kendimizi eve kapatmıştık. Yaz aylarında arada dışarı çıksak da kışın dışarı çıkamıyorduk. Koroya başladıktan sonra yaz kış daha çok dışarı çıkmaya başladık. Müzikle beraber insan duygusallaşıyor, coşuyor, eğleniyor. Koroya girdikten sonra farklı insanlarla tanıştık.”

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.