Asimetrik savaşta Türkiye nihai hedeftir « Harbi Gazete

SON DAKİKA

Asimetrik savaşta Türkiye nihai hedeftir

Güvenlik uzmanı Ağar, “Asimetrik savaşın içerisinde Türkiye nihai hedeftir, ara hedef değil. Bunun ara hedefi Irak ve Suriye’dir.” dedi.

Bu haber 27 Kasım 2017 - 13:38 'de eklendi ve

Güvenlik uzmanı Abdullah Ağar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, NATO tatbikatındaki “Atatürk ve Erdoğan düşmanlığı” skandalına ilişkin “Temel sorun, FETÖ’nün ya da PKK’nın yapmak istediği lobi değil, Batı dünyasının Türkiye üzerine hesabı, menfaatleri doğrultusunda bu örgütlerin kendi coğrafyasında lobi yapmasına izin vermesi ve etki üretmesine yol açmasıdır.” ifadelerini kullandı.

Ağar, “Biz bugün ABD ve başta Avrupa kıtası olmak üzere NATO’nun temel üyeleriyle Irak ve Suriye’deki durum üzerinden stratejik sorunlar yaşamıyor olsaydık, bu durum farklı değerlendirilebilirdi. Açıkçası krizin devamı, Türkiye’nin tepkilerini ölçmeye yönelik bir fotoğrafmış gibi duruyor.” diye konuştu.

“Asimetrik savaşta Türkiye nihai hedeftir”
Ağar, “özgürlük ve demokrasi” kisvesi altında özellikle Orta Doğu coğrafyasında, başta Türkiye olmak üzere yıkıcı bölücü akımların kullanıldığını vurgulayarak, terörün üretmiş olduğu tanımlarda ve kavramlarda büyük farklılıklar olduğunu, bu farklılıkların da doğrudan doğruya menfaatlerden kaynaklandığını anlattı.

Batı dünyasının konuya menfaatleri doğrultusunda yaklaşımda bulunduğunu ve ciddi anlamda tutarsızlıkların olduğunun altını çizen Ağar, şöyle konuştu:

“Türkiye’nin özelikle 2011’den bu yana içerisinde bulunduğu durum, doğrusal olmayan bir savaş biçimidir. Asimetrik savaşın içerisinde Türkiye nihai hedeftir, ara hedef değil. Bunun ara hedefi Irak ve Suriye’dir.”

“FETÖ, Batı menfaatleri için organize edildi”
FETÖ’nün, Batı dünyası tarafından kendi menfaatleri doğrultusunda organize edilmiş bir yapılanma olduğunu anlatan Ağar, “DEAŞ ile ilgili pek çok manipülasyon söz konusu olsa bile Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘YPG, PKK’yı kuran kimse, DEAŞ’i kuran da aynı güçtür.’ dedi. Bunun ötesinde Trump başkan olmadan önce DEAŞ’ı kuranın bizzat kamusal erk olduğunu, Obama ve Clinton olduğunu kendisi ifşa ve itiraf etti. Bu cümleyi bir delile dayanmadan söylemesi mümkün değil.” şeklinde konuştu.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.