Cemal Reşit Rey’de müzik ziyafeti « Harbi Gazete

SON DAKİKA

Cemal Reşit Rey’de müzik ziyafeti

İBB Cemal Reşit Rey Konser Salonu, bu hafta Hülya Süer, Serap Çiftçi, Didem & Sinem Balık, Kayhan Kalhor Ensemble ile Işıl Yücesoy’u sahnesinde konuk ederken “Kuruluşunun 100. Yılında Darülelhan” konser programına ev sahipliği yapacak.

Bu haber 04 Aralık 2017 - 12:16 'de eklendi ve

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kültür Daire Başkanlığı Kültürel Etkinlikler Müdürlüğü bünyesinde çalışmalarını sürdüren Cemal Reşit Rey Konser Salonu (CRR), bu hafta birbirinden özel altı konser programıyla müzikseverlerin karşısında olacak. İBB CRR, ülkemizin ilk resmî Türk müziği okulu olan Darülelhan’ın bugünkü adıyla İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nın kuruluşunun 100. yılına özel bir konser programı düzenleyecek. “Kuruluşunun 100. Yılında Darülelhan” programı, 11 Aralık Pazartesi günü 20.00’de gerçekleşecek. Konserin ilk bölümünde Doğan Dikmen yönetimindeki heyet, kurumun neşrettiği Darülelhan Külliyatı’ndan klasik eserler seslendirecek. Programın ikinci bölümünde ise Türk müziği sanatçılarından; Münip Utandı, Güzin Değişmez, Çiğdem Yarkın, Atakan Akdaş ve Ezgi Köker, Darülelhan’da görev yapmış müzisyenlerin eserlerinden ve Darülelhan Külliyatı’ndan örnekler sunacak. Program, halka açık ve ücretsiz olarak gerçekleşecek.

Türk Halk Müziği’nin önemli seslerinden Hülya Süer, 1982 yılında hayata geçirdiği “Selam Sana Anadolum” adlı Türk Halk Müziği resitali ile 12 Aralık Salı günü 20.00’de CRR’de olacak. Konserde Süer, Anadolu kültürünün içinden gelen ve yaşamın içerisindeki tüm duygu ve düşüncelerden esinlenilerek yazılan türküleri seslendirecek.
Antalya Devlet Opera ve Balesi sanatçısı Serap Çiftçi, “Yûnus Emre Aşka Yolculuk” konser programıyla 13 Aralık Çarşamba günü 20.00’de dinleyicilerinin karşısında olacak. Birçok operada solistlik yapan ve uluslararası festivallerde sahne alan Çiftçi, yüzyıllar öncesinden insan sevgisi ve hoşgörüyü tasavvufî bir anlayışla dile getirerek deyişleriyle günümüzde de yol gösterici olan gönül insanı Yûnus Emre’nin eserlerini seslendirecek.

Opera Twins adıyla tanınan Didem ve Sinem Balık kardeşler, “Aşka Dair Şarkılar” adlı konser programlarıyla CRR sahnesine konuk oluyor. 7 dildeki repertuvar çeşitliliğiyle birçok uluslararası festivale katılan kardeşler, 14 Aralık Perşembe günü 20.00’de sahnede olacak.

İran müziğinin en önemli temsilcileri arasında yer alan kamança sanatçısı Kayhan Kalhor; İran başta olmak üzere yurt dışında birçok topluluk ile performans gerçekleştiren tar ve setar santçısı Navid Afghah; santurdaki virtüözitesi ve sıra dışı müzikalitesiyle İran müziğinin uluslararası üne sahip temsilcilerinden Ali Bahrami Fard ile İran’da pek çok prestijli ödüle layık görülen ve tar çalan Hadi Azarpira’nın yer aldığı Kayhan Kalhor Ensemble, CRR’ye geliyor. İran müziği hayranlarını bir araya getirecek olan bu özel konser, 15 Aralık Cuma günü 20.00’de gerçekleşecek.

“İstanbul’da Pazar Konserleri” programıyla bir konser geleneğini tekrar yaşatmaya başlayan İBB CRR’nin bu haftaki konuğu Işıl Yücesoy olacak. Sanatçı, 37 yıl aradan sonra çıkardığı “Zamansız” adlı albümü ile 17 Aralık Pazar günü 14.00’te dinleyicilerini müzikal bir yolculuğu çıkartacak. Konserde Yücesoy; “Niye Düşünüyorsun”, “Ya Seninle Ya Sensiz”, “Kirli Beyaz Kedi” ve “Anlamazdın” adlı şarkıların da içlerinde yer aldığı Türk Pop Müziği’nin önemli eserlerini seslendirecek.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.