Dünyanın en ilginç fobileri « Harbi Gazete

SON DAKİKA

Dünyanın en ilginç fobileri

Böyle fobi mi olur diyeceğiniz 9 birbirinden ilginç fobiler….

Bu haber 10 Aralık 2017 - 21:19 'de eklendi ve

Sizler için dünyanın en ilginç fobilerini derledik

1-) Xanthophobia – Sarı Korkusu

Xanthophobia sahibi olan insanlar güneşten, sarı çiçeklerden, sarı boyalardan ve hatta bazıları sarı kelimesinden bile korkar.

2-) Somniphobia- Uykuya Dalma Korkusu

Uykuyu ölümle özdeşleştiren somniphobicler, uyumaktan korkarlar. Uyuyunca kontrollerini kaybedeceklerini düşünürler veya tekrarlanan kabuslardan korkarlar.

3-) Ergophobia- Çalışma Korkusu

Muhtemelen listedeki en makul korku türü olan ergophobiadan az çok hepimiz muzdarip değil miyiz? Şaka bir yana psikologlar ergophobia’nın sosyal fobi, başarısızlık korkusu ve toplum önünde konuşmak gibi birden fazla korkunun birleşiminden ortaya çıktığını düşünüyor.

4-) Omphalophobia- Göbek Deliği Korkusu

Bu fobiyi yaşayanlar göbek deliği görmekten, göbek deliklerine dokunulmasından veya başkasının göbek deliğine dokunmaktan aşırı derecede rahatsız olurlar. Göbek deliği uzmanlara göre kordon bağı, rahim, annelik gibi kavramlarla ilgilidir.

5-)Pogonophobia- Sakal Korkusu

1850’lerde ortaya çıkan bu kavram, sakaldan anormal derecede huzursuzluk duymayı anlatır.
Bu terim televizyonlarda epey tartışma yarattı. BBC Spikeri Jeremy Paxman, gece haberlerini sakalla sunduğu için kendisine yöneltilen eleştriler karşısında BBC yetkililerini Pogonophobia sahibi olmakla suçlamıştı.

6-)Philophobia- Aşk Korkusu

Kim korkar hain aşktan? Philophobia sahipleri maalesef. Ne yazık ki bu insanlar ömürlerini iletişim kurmaktan çekinerek ve büyük bir yalnızlık içinde geçirirler.

7-)Androphobia – Erkek Korkusu

Genellikle en çok genç kızlar arasında görülen bu korku bazen yetişkinleri de etkileyebilir.

😎 Chaetophobia- Saç Korkusu

Chaetophobia sahipleri çoğunlukla saçlarını kaybetmekten korksa da, kendi saçından bile korkanlar da vardır.

9-) Oikophobia- Beyaz Eşya Korkusu

Mutfaktaki tost makinenizin tüylerini ürperttiğini, fırının yanından geçemediğinizi düşünsenize! Stephan King kitaplarından fırlamış canavar ev aletleri oikophobia sahiplerinin korkulu rüyası.

 

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.