Kediye işkence eden asker infial uyandırdı « Harbi Gazete

SON DAKİKA

Kediye işkence eden asker infial uyandırdı

Sosyal medyada paylaşılan bir askerin kediye yaptığı işkence infiale neden oldu.

Bu haber 04 Aralık 2017 - 11:42 'de eklendi ve

Sosyal medyada paylaşılan videoda; Erzincan Orduevi’nde görevli olan bir askerin kediye yaptığı işkenceler kameralara yansıdı.

Kent merkezindeki bir subay orduevinde, sivil giyinimli bir kişinin, yakaladığı kediye yumruk ve tekme atarak işkence yaptığını gören vatandaşlar durumu adli makamlara bildirdi.

İŞTE O GÖRÜNTÜLER

GÖZALTINA ALINDI
Sosyal medyada da çığ gibi büyüyen video üzerine emniyet harekete geçti. Kimliği belirlenen asker hakkında soruşturma başlatıldı.

Erzincan Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma açılan Erzincan Orduevi’nde görevli er T.H, askeri inzibatlarca gözaltına alındı.

Güvenlik kameralarınca da kayıt altına alınan olaya karışan T.H’nin “uyuşturucu kullanmak”tan adli makamlarda çok sayıda kaydının bulunduğu belirtildi.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA GELDİ

Erzincan Valiliği de gece saatlerinde resmi Twitter hesabından “Hiç kimsenin kabul edemeyeceği ve kamuoyunda haklı bir infiale yol açan konu Valiliğimizce tetkik edilerek fail tespit edilmiştir. İlgili hakkında adli ve idari süreç başlatılmıştır.” açıklamasını yaptı.

“İZNİNDEN ALKOLLÜ OLARAK DÖNEN ASKER”

Erzincan Valisi Ali Arslantaş yaptığı yazılı açıklamada, yazılı ve görsel medyada yayımlanan “Erzincan Orduevinde bir askerin kediye işkence yaptığı” haberleri üzerine Valilik tarafından gerekli incelemenin başlatıldığını ifade etti.

Olayın failinin bir er olduğunu açıklayan Arslantaş, şu bilgileri aktardı: “Yapılan incelemede olayın failinin Erzincan Muhabere Alayında zorunlu askerliğini yapmakta olan muhabere er T.H. olduğu tespit edilmiştir. İlgilinin terhisine 3 gün kaldığı ve hafta sonu izninden 221 promil alkollü olarak döndüğü anlaşılmıştır. Kamuoyunda haklı bir infiale neden olan ve vicdanları yaralayan olayın faili hakkında gerekli adli ve idari süreç başlatılmıştır.”

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da sosyal medyada tepki geçen olayın ardından Twitter hesabından yaptığı açıklamada, olayla ilgilendiğini aktararak, konuya ilişkin adli ve idari soruşturma açıldığını kaydetti.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.