SON DAKİKA

Sağlıklı ve uzun yaşamın püf noktaları

Bu haber 30 Mart 2018 Cuma - 0:01 'de eklendi.
DR. Hamit Çelik
DR. Hamit Çelik
Kardiyolog

Uzun yaşamak ve sağlıklı bir kalp istiyorsanız şunlarda uzak durun!

1- 20 yaşından sonra tuzu hayatınızdan çıkarın,

Çünkü vücut kendi tuzunu kendisi yapar.

2-Kırmızı et ve et ürünlerini (salam, sosis…) hayatınızda çıkarın.

3-Tereyağı, kremalı yiyecekleri hayatınızda çıkarın.

4-Yürüyüş yapın günlük ortalama otuz dakika

Spor yapmayın. Spor bir meslektir mesleği spor olanlar yapsın.

Eğer sürekli spor yaparsanız organlarınız erken yaslanır ve hücreler erken ölür

5- gereksiz su içmeyin susadığınız kadar su için.

Aldığınız bütün besinlerde su vardır. Eğer fazla su içmeyi alışkanlık haline getirirseniz kalp ve böbrekleriniz erken yaslanır ve yıpranmış

6-sofrada kendinizi tıka basa doyurmayın ve hafif aç kalkın. Bu şekilde vücudunuzun organlarını ihtiyacınız kadar çalışmış olur

7- Kızartma, ekmek, şekerli ve unlu yiyecekleri çok az tüketin

8-Deniz ürünlerini tüketin.

Kanatlı hayvan etlerini tüketin.

Otlu yiyecekleri tüketin.

 

+++++++++++

 

Çin’de: 81-83 yıl

 

Sağlık koşulları çok kötü

Temel besin tüketimi

Deniz ürünleri

Tavuk eti

Bitkisel yiyecekler

Kırmızı et ve hayvansal gıda tüketimi çok çok az

Ekmek tüketimi hemen hemen hiç yok

Öğünlerde çok az yerler

Kilo yok, zayıftırlar.

 

++++++

 

Amerika Birleşik Devletleri’nde: 78-80 yıl

 

Sağlık koşulları çok iyi

Temel besin tüketimi

Kırmız et ve et ürünleri (salam, sosis, sucuk….)

Hamurlu yiyecek tüketimi  çok fazla

Margarin tereyağı gibi katı yağı tüketimi fazla

Kolesterol içeriği yüksek hazır besin tüketimi çok fazla

Öğünlerde çok çok yerler

Çok kiloludurlar

Nüfusun çoğu obez

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

HARBİ E-GAZETE