Türk sanat müziğinin duayen sanatçısı Nesrin Sipahi vefat etti « Harbi Gazete

SON DAKİKA

Türk sanat müziğinin duayen sanatçısı Nesrin Sipahi vefat etti

Bu haber 16 Mart 2024 - 12:30 'de eklendi ve

Efsane sanatçı Nesrin Sipahi hayatını kaybetti!

Onur Akay, 89 yaşındaki Türkiye Cumhuriyeti Devlet Sanatçısı Nesrin Sipahi’nin hayatını kaybettiğini duyurdu.

60’lı yıllarda sahnelerin en çok aranan assolistlerinden olan ve Zeki Müren’le de sahne programları yapan efsane sanatçı Nesrin Sipahi’nin, vefat ettiği öğrenildi. Acı haberi Türk sanat müziği sanatçısı Onur Akay duyurdu. Akay, sanatçının ani gelişen bir rahatsızlık sonucu dün hayatını kaybettiğini ifade etti.

Aynı zamanda Fenerbahçe marşının unutulmaz seslerinden olan Nesrin Sipahi, geçtiğimiz Şubat ayında Fenerbahçe Başkanı Ali Koç tarafından, ‘Zaferin Rengi’ filminin galasına davet edilmiş ve son hali ile orada
görüntülenmişti. Türkiye Cumhuriyeti Devlet Sanatçısı olan Nesrin Sipahi, 89 yaşındaydı.

Nesrin Sipahi Kimdir?

29 Ekim 1934 yılında İstanbul’da dünyaya gelen Nesrin Sipahi, Müzik eğitimine klasik batı müziği ve şan dersleri alarak başladı Klasik Türk müziğine olan yeteneği fark edilince ise büyük bestekâr Şerif İçli’den dersler aldı. İstanbul Radyosu’nda münferit programlara çağrılırken, açılan sınava girerek 1953 yılında TRT Ankara Radyosu’nda kadrolu sanatçı olarak göreve başladı. Radyoda Ferit Ruşen Kam, Refik Ahmet Sevengil, Halil Bedii Yönetken, Suphi Ziya Özbekkan ve Ekrem Güyer gibi, dönemin büyük hocalarından istifade etti. İlk plağı “Bir rüzgârdır gelir geçer sanmıştım” isimli ilk plak çalışması, 1957 yılında Odeon Plak Şirketi’nden çıktı.

1965 yılında Tamer Yiğit’le başrolünü paylaştığı “Kalbimdeki Serseri” başlıklı müzikal filmde oynadı. 1974 yılında o dönemin Fenerbahçe futbolcularıyla kulübün bilinen ilk marşı olan sözleri Fecri Ebcioğlu’na ait Yaşa Fenerbahçe’yi söyledi.
1965 tarihli yönetmenliğini Ülkü Erakalın’ın yaptığı Veda Busesi adlı filmde kullanılan şarkıları Nesrin Sipahi seslendirdi. Başrollerini Türkan Şoray ile Tunç Okan’ın paylaştığı filmde kullanılan Veda Busesi başlıklı Yusuf Nalkesen bestesi şarkı, satış rekoru kırarak Sipahi’ye Altın Plak Ödülü kazandırdı.

1998 yılında Kültür Bakanlığı tarafından devlet sanatçısı unvanı verildi. Uzun yıllar gazinolarda assolistlik de yapan sanatçı, müziğe katkılarından dolayı 2016 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı Özel Ödülü’ne lâyık görüldü. Nesrin Sipahi, ödülünü 9 Şubat 2017 tarihinde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleştirilen törende Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden aldı.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.