ABD’den Pakistan açıklaması « Harbi Gazete

SON DAKİKA

ABD’den Pakistan açıklaması

ABD, 2008’de Hindistan’ın Mumbai kentinde düzenlenen saldırılardan sorumlu tuttuğu Leşker-i Tayyibe’nin kurucusu Muhammed Hafız Said’in serbest bırakılmasını kınadı.

Bu haber 26 Kasım 2017 - 1:44 'de eklendi ve

Beyaz Saray, ABD’nin başına 10 milyon dolar ödül koyduğu Leşker-i Tayyibe örgütünün kurucusu Hafız Muhammed Said’in Pakistan tarafından serbest bırakılmasını kınadı.

Beyaz Saraydan yapılan açıklamada, ABD’nin 2008’de Hindistan’ın Mumbai kentinde düzenlenen saldırılardan sorumlu tuttuğu ev hapsindeki Leşker-i Tayyibe’nin kurucusu Said’in tekrar tutuklanıp yargılanması çağrısında bulunuldu.

Leşker-i Tayyibe’nin ABD tarafından terör örgütü olarak tanındığını vurgulanan açıklamada “Said’in suçlu olduğuna dair açık bir uluslararası konsensüs var. Aralık 2008’de Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin 1267 sayılı kararı gereğince yaptırım uygulanmıştı.” ifadelerine yer verildi.

ABD Hazine Bakanlığının da Said’i 2012’de Küresel Terör Listesi’ne eklediği ve ABD hükümetinin Said’in başına 10 milyon dolar ödül koyduğu hatırlatılan açıklamada, şöyle devam edildi:

“Pakistan’ın yargılamayıp ceza veremediği Said’in serbest bırakılması, Pakistan’ın küresel terörle mücadeleye bağlılığı konusunda rahatsız edici bir mesaj veriyor ve Pakistan’ın topraklarında terör barındırmayacağına yönelik iddialarıyla ters düşüyor. Pakistan Said’i tutuklayıp suçları için onu cezalandırmazsa bu durumun ikili ilişkiler ve Pakistan’ın uluslararası itibarı konusunda sonuçları olacaktır.”

Açıklamada, Said’in serbest bırakılması “yanlış bir adım” olarak nitelendi.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.