Arabesk müziğin efsane ismi hayatını kaybetti « Harbi Gazete

SON DAKİKA

Arabesk müziğin efsane ismi hayatını kaybetti

Arabesk müziğin dev ismi tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi…

Bu haber 15 Aralık 2017 - 14:21 'de eklendi ve

‘Senden Vazgeçmem’, ‘Seni Yakacaklar’, ‘Benim İçin Üzülme’, ‘Hangimiz Sevmedik’, ‘Tanrım Beni Baştan Yarat’, ‘Dilek Taşı’, ‘Sürünüyorum’ gibi şarkıların söz yazarı Ali Tekintüre, uzun sürdir kanser tedavisi görüyordu.

Sözcü’nün haberine göre; bir süredir yoğun bakım ünitesinde yatan 67 yaşındaki usta sanatçı, bu sabah hayata gözlerini yumdu.

AHMET SELÇUK İLKAN: ÇOK DEĞERLİ BİR OZANI KAYBETTİK

Ali Tekintüre’nin 40 yıllık dostu Ahmet Selçuk İlkan, dostunun kaybının ardından duygularını şöyle ifade etti:
“Ülkenin şarkılarının haritasını beraber çizdik. Birlikte yazdık çalıştık. güzel şarkılar ülkeye kazandırdık. Şair olarak yazar olarak yol arkadaşımdı. Gönül arkadaşımdı. Hayatta birbirimize inandığımız dostumdu. Ne yazık ki kaybettik. En son bir ay önce görüştüğümüzde hep tekrar MESAM Yönetim Kurulu masasına dönmek istiyordu. Haklarımızı aramak adına. Beraber koştuk. Sağlığına kavuşup yine telif hakları konusunda mücadele etmek istiyordu. Günümüzdeki şarkıların eleştirisini yapıyordu. Elleri kalbe götüren şarkılar yazmamızı istiyordu. Bu ülkede daha güzel şarkılara layık olduğunu söylerdi. Ne yazık ki kaybettik, ülkemizin çok değerli ozanını kaybettik. Değeri sağlığında bilinenlerden değildi. Daha önceki sanatçılar gibi. Maalesef ardından göz yaşları dökerek, kendi acımızı dindirmeye çalışacağız.”

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.