Engel değil farkında oldular « Harbi Gazete

SON DAKİKA

Engel değil farkında oldular

Üsküdar Belediyesi, 3 Aralık Pazar günü Mehmet Çakır Kültür ve Spor Merkezi’nde engelli vatandaşlar ile ailelerini ağırladı.

Bu haber 05 Aralık 2017 - 15:19 'de eklendi ve

Üsküdar Belediyesi, Engelliler Haftası kapsamında engelli vatandaşlar ve aileleri için yemek programı düzenledi. Programa katılan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen: “Yılda yalnızca bir gün engelli kardeşlerimizin yanında olmak bize yakışmaz. Böyle özel günleri anmak, hatırlamak ve güzel programlar yapmak gerekir. Bu programları yapmanın faydalı olduğuna inanıyorum. Çünkü toplumun dikkatini çekmek, topluma ve millete mesaj vermek böyle günlerde daha anlamlı oluyor” diye konuştu.

Üsküdar Belediyesi olarak engelliler ile ailelerine birçok sosyal hizmet sunduklarını ifade eden Türkmen, “Tabii ki çok daha iyisini, çok daha anlamlısını ve çok daha sürdürülebilir olanını yapmalıyız. İnşallah önümüzdeki aylara doğru Bulgurlu Engelsiz Yaşam Merkezi’ni hizmete açacağız. Bu merkez sadece Üsküdar ve İstanbul’da değil tüm Türkiye’de bir ilk olacak. Çünkü bu proje ile birlikte engelli bir evladı olan anne-baba, çocuğunu bize emanet edip bir yerlere gidebilecek ve o çocuğa biz bakacağız” şeklinde konuştu.

Herkesin yaşadığı bu şehre ve engelli vatandaşlara nefes olmak zorunda olduğunun altını çizen Türkmen, “Bizler gayret ediyoruz. Bütün çalışma arkadaşlarım gece gündüz demeden çalışıyor. Onları ayrıca tebrik ediyorum. Bu bir sevda ve sevgi işidir. Amaç Allah’ın rızasını kazanmaktır. Bu duygularla çalışıyoruz. Her zaman yanınızda olduk. İnşallah bundan sonrada yanınızda olmaya devam edeceğiz. İyi ki varsınız” ifadelerini kullandı.

Boğaz’ın ilk su sporları merkezi olma özelliğini taşıyan Mehmet Çakır Kültür ve Spor Merkezi, sporun sosyalleştirici ve birleştirici unsurlarını daima vurguluyor. Tesislerden istifade etmek isteyen engelli vatandaşlar için açıldığı günden bu yana ücretsiz seans uygulaması yapmaya devam ediyor.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.