Kanser korksun kadından! « Harbi Gazete

SON DAKİKA

Kanser korksun kadından!

Pembe izler Derneği, meme kanserine farkındalığını artırmak için tiyatro oyunu sahneledi.

Bu haber 25 Kasım 2017 - 12:59 'de eklendi ve

GERÇEK HAYAT HİKAYESİ Kadın kanserleri alanında faaliyet gösteren Pembe izler Derneği, meme kanserine dikkat çekmek amacıyla yepyeni bir tiyatro oyunuyla sahneledi: Kanser Korksun Kadından! Dernek üyesi Ayşe Alagöz tarafından kaleme alınan ve meme kanserli bir kadının hayatından kesitlerinden de sunulduğu “Gülbahar” oyunuyla seyirciler eğlenceli dakikalar yaşatırken, meme kanserine de dikkat çekildi. Atasay’ın da sponsor olarak destek verdiği oyun, İstanbul’da Sarıyer Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde seyirci ile buluştu.

HER 8 KADINDAN BİRİ MEME KANSERİ

Ülkemizde her sekiz kadından birinde meme kanserine rastlanıyor. Gülbahar da bu kadınlardan biri. 1970’li yılların İstanbul’unda, sıcak komşuluk ilişkilerinin sürdüğü bir mahallede geçen oyunda; kadın kahramanlar ön planda. Gülbahar; bir yandan ülkemizin sahip olduğu kültürel çeşitliliği, bu zenginlikten kaynaklanan hoşgörü ortamını sahneye taşırken giderek daha fazla kadın için bir sağlık sorunu haline gelen meme kanserine dikkat çekiyor. Sevgi ve dayanışmanın kötü haberlerin üstesinden gelmesi ve “Mutlu son” ile biten oyun, herkese umut aşıladı.

ERKEN TANI ÖNEMLİ

Pembe İzler Derneği Başkanı Arzu Karataş, böyle bir projeyi hayata geçirmekten büyük mutluluk duyduklarını belirterek “Meme kanserinde erken tanı ve düzenli kontrolün önemini ne kadar anlatabilirsek o kadar iyi! Biz de dernek olarak sanatın kalbe de dokunan gücünü kullanarak yalnızca kadınlara değil, kadının hayatında olan herkese seslenmek, bilgi vermek ve farkındalığını artırmak istiyoruz. Ama umudumuzu ve neşemizi, hayata bağlanma gücümüzü de artırarak” dedi.

PEMBE İZLER DERNEĞİ

2014’te kurulan Pembe İzler Derneği, meme kanseri başta olmak üzere tüm kadın kanserleri konusunda toplumu bilinçlendirme ve maddi yetersizliği olan hastalara teşhis ve tedavide destek verme amacını taşıyor.

ASLI ÇAKIR / Harbi Gazete

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.