Türkiye’nin yöresel lezzetleri Surlu çocukların sofrasında « Harbi Gazete

SON DAKİKA

Türkiye’nin yöresel lezzetleri Surlu çocukların sofrasında

Diyarbakır’ın Sur ilçesine bağlı Kumrucuk Köyü İlkokulu’nda sınıf öğretmeni Hasan Kartal’ın Yerli Malı Haftası dolayısıyla öğrencilerine Türkiye’nin farklı lezzetlerini tattırmak için sosyal medya üzerinden çağrısı yanıt buldu.

Bu haber 15 Aralık 2017 - 14:57 'de eklendi ve

Türkiye’nin 54 yöresel lezzeti Diyarbakır’ın Sur ilçesindeki bir köy okulunun sofrasında buluştu.

Merkez Sur ilçesine bağlı Kumrucuk Köyü İlkokulu‘nda sınıf öğretmeni Hasan Kartal, Yerli Malı Haftası dolayısıyla öğrencilerine Türkiye’nin farklı illerinden lezzetleri tattırmak istedi.

Kartal’ın bunun için sosyal medyadan yaptığı çağrı, kısa sürede yanıt buldu.

Eskişehir, Sakarya, Isparta, Çanakkale, Yalova, Antalya, Mersin, Afyonkarahisar’ın da aralarında bulunduğu 35 ilden vatandaşlar köy okuluna helva, kabak lokumu, gül lokumu, peynir helvası, kestane balı, zeytin, muz, cezerye, narenciye, kaymaklı lokum, kestane şekeri ve incir gibi 54 yöresel ürün gönderdi.

Sınıfta sıraların üzerinde kurulan sofrada ürünler temsil ettikleri ilin isimleri ile sergilendi.

Öğrenciler, daha önce tatmadıkları lezzetleri aynı sofrada görmenin, yöresel ürünlerle Yerli Malı Haftası’nı adına yaraşır şekilde kutlamanın mutluluğunu yaşadı.

“Farklı lezzetleri çocuklarla buluşturduk”

Öğretmen Hasan Kartal AA muhabirine yaptığı açıklamada, Yerli Malı Haftası dolayısıyla sosyal medyadan yaptığı çağrı üzerine çocuklara ve eğitime gönül verenlerin 52 yöresel ürün gönderdiğini söyledi.

“Çocukların ülkemizin zengin lezzet haritasını görmelerini ve hiç tatmadıkları lezzetleri tatmalarını istedim. Bu sayede çocuklar hem ürünlerimizi tanıma fırsatı bulmuş hem de paylaşmayı öğrenmiş oldu. Türkiye’nin 35 ilinden gelen farklı lezzetleri çocuklarla buluşturduk.” diyen Kartal, vatandaşların ne kadar paylaşıma açık olduğunu bu proje ile gördüklerini belirtti.

Kartal, çağrıları üzerine Zonguldak’tan kömür dahi geldiğini vurgulayarak, bu ürünü çocuklara tanıtarak hangi koşullarda çıkarıldığını anlattıklarını dile getirdi.

Gönderilen mantıyı çocuklarla pişirdiklerini anlatan Kartal, öğrencilerin mantıyı yerken, “Makarnanın içine et konulmuş.” dediklerini aktardı.

Kartal, çocukların bu farklı lezzetleri tatmasından dolayı çok mutlu olduklarını ifade ederek, gönderilen her bir ürünün farklı bir hikayesinin bulunduğunu vurguladı.

“Bodrum’dan Buket hanım mandalinaları göndermek için pazara gidiyor. Pazarcı Yaşar amca bu ürünlerin Sur’a gideceğini öğrenince bahçesinden taze taze toplayıp, para almamış.” ifadelerini kullanan Kartal, gönüllerini kendilerine açan ve ürünleri gönderen herkese teşekkür etti.

Öğrencilerden Sefa Tosun, çok sevdikleri öğretmenlerinin kendileri için bu çalışmayı yapmasından mutlu olduklarını söyledi.

“Öğretmenimiz çok uzak yerlerden portakal, mandalina, ceviz getirtti. Bunları daha önce yememiştim.” diyen Tosun, emeği geçenlere teşekkür etti.

Havin Gökmen de, farklı ürünleri kendilerine çok uzaklardan gönderenlere teşekkür ederek bundan mutluluk ve sevinç duyduklarını belirtti.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.