Efsaneler ölmez sadece kimlik değiştirir « Harbi Gazete

SON DAKİKA

Efsaneler ölmez sadece kimlik değiştirir

Bu haber 21 Kasım 2017 - 17:06 'de eklendi ve

Yaklaşık 45 gün önce çok sevdiğim yönetmen dostum Murat Uygur beni telefonla aradı ve telefonda bir kaymakam dostunun ilçe müftüsü ile cuma namazları öncesi bağımlılık konusunda uzman psikiyatrist doktorlar aracılığı ile madde bağımlılığı konusunda farkındalık yaratmak amacıyla camilerde sinevizyon gösterisi eşliğinde vatandaşlara farkındalık seminerleri düzenlendeğini anlattı.

Evet, gerçekten şaşırmıştım ve bunu haber yapmak istedim ve gerekli donelere ulaşarak bunu gazetemizde haber yaptım.

Aradan bir süre geçti ve bu sefer yine yönetmen dostum Murat Uygur beni arayarak yine aynı kaymakamın Avcılar’da uçan kütüphane diye bir proje kapsamında ihtiyaç sahibi ailelerin çocukları ile Suriyeli ailelerin çocuklarının bir arada çocuğun çocukla, çocuğun kitapla, kitabın resimle, resmin müzikle, dramanın kuklayla ve her şeyin netice olarak çocuklarımızla buluştuğu bir sosyal projesine kendim giderek şahit oldum.

İtiraf etmeliyim ki küçük bir şok yaşadım.

Etraftaki tüm çocukların ne dillerini ne kimliklerini göz ardı etmeksizin hepsini bir baba gibi sarmalayan bir kaymakam gördüm.

Genelde birçok bürokratın böyle aktif olduğunu görmemiş ve duymamıştım. Halkı ile içiçe, her an onlara bir hizmet aşkı ile yandığına da şahit olmamıştım.

Ardından ben de bu kaymakamımıza destek olmak amacıyla ünlü bir yazar ve oyuncu olan İncilay Özdemir’in kendi yazdığı 30’u aşkın çocuk kitaplarının bağışı için kaymakamımıza ulaştım. Çok naif bir şekilde böyle bir destekten mutluluk duyacağını söyledi ve bir sonraki gün bizi kabul etti.

Yazarımız İncilay Özdemir ile bizi kabul ettiğinde, kitapları gördüğünde yüzünde önce bir mutluluk belirdi ve bunu kelimelerine de sığdırırken “Sizlerin de onayı olursa bu kitapları makam aracımın bagajına koyup çocuklarıma dağıtmak istiyorum” dedi.

Bu sözleri söylerken yüzünde öyle bir mutluluk vardı ki, görev yaptığı bölgedeki küçük çocukları mutlu eden bir babanın tebessümünü yüzünde görebilirdiniz.

Ve sonra kaymakamımızın çalışmalarını araştırmaya başladım.

Yaptıkları çalışmalardan bazıları; Kaymakamlık girişine danışma masası kurmuş ve bu masadaki çalışanlar  hem Türkçe, hem Arapça, İngilizce, Almanca bilen memurlar. Bu memurlar vasıtası ile kaymakamlıkta ne işiniz varsa sizleri yönlendiriyor.

En çok sık yaptığı şeylerden biri ise uyuşturucu bağımlılığı önleme ve bilgilendirme çalışmaları.

Vatandaşını velinimet görüp yürüme güçlüğü olan hasta, yaşlı ve engellilerimizin kaymakamlığa gelişlerinde, girişte tekerlekli sandalyeye oturtularak denetimli serbestlikteki hizmet yükümlülerimiz tarafından gideceği kuruma götürülüp öncelikle hizmetlerini yaptırıp, işi bitince de kaymakamlığın dışına kadar götürülmelerini sağlıyor.

Gazilerimize sonsuz desteklerini esirgemiyor, okullara gidip çocuklarımıza kitaplar okuyor, kapısına gelen herkesi aynı saygı çerçevesi ile karşılıyor ve sorunlarını çözmek için çaba sarf ediyor.

Bunları görüp yaşayınca ilk aklıma gelen Allah nurlar içinde yatırsın Türkiye’nin efsane valisi Recep Yazıcıoğlu geldi.

İşte Avcılar Kaymakamı Hulusi Doğan’da aynı efsane valimiz gibi halkı için çalışıyor. Avcılar halkı böyle bir kaymakama sahip olduğu için çok ama çok şanslı.

Sevgili dostum Murat Uygur sana tekrar tekrar teşekkür ediyorum beni böyle bir bürokrat ile tanıştırdığın için.

Kamil Hızer[email protected]

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.