Kartal Belediyes’nden Soprano Zehra Yıldız için anma töreni « Harbi Gazete

SON DAKİKA

Kartal Belediyes’nden Soprano Zehra Yıldız için anma töreni

Türk Operasının kıvancı soprano Zehra Yıldız, bu yıl da Kartal Belediyesi’nin düzenlediği geceyle anılacak. Kartal Belediyesi ve Zehra Yıldız Kültür ve Sanat Vakfı’nın işbirliğiyle düzenlenen anma gecesi, sanat dünyası ve halkın katılımıyla 16 Aralık 2017 Cumartesi günü saat 20.30’da Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek.

Bu haber 15 Aralık 2017 - 14:29 'de eklendi ve

Bu yıl 20.si düzenlenecek anma gecesinde Piyanist Gökhan Aybulus; Soprano Bengisu Çimen, Soprano Elif Tuğba Tekışık, Kontrtenor Kaan Buldular ve Bariton Noyan Coşkun; Kemanda Şeniz Aybulus ve Gülen Ege Serter, Viyolada Elena Ünaldı ve Çelloda Mutlu Varlık Kocaili’den oluşan ‘Nemeth Quartet’ ile birlikte sahne alacak.

Anma gecesine katılmak isteyen vatandaşlar, ücretsiz e-biletlerini 11 Aralık 2017 Pazartesi saat 08.30’dan itibaren www.kartal.bel.tradresinden temin edebilecek.

Zehra Yıldız kimdir?

Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuarı Opera ve Şan Bölümünden 1983 yılında mezun olan Zehra Yıldız, birçok oyunda oynadı ve 1994-95 sezonunda Kültür Bakanlığı tarafından “Yılın En Başarılı Kadın Opera Sanatçısı” ünvanına değer bulundu. Sanatçı, 1995-96 mevsiminde Almanya’da oynadığı “Uçan Hollandalı” operasındaki Senta rolü ile ünlü ‘’Opern Welt’’ dergisinde yılın en başarılı sanatçıları arasında yer aldı. Almanya’nın iki ayrı opera evinde “Salome” ve“Fidelio” temsillerinde baş kadın rolünde sahne almış olan sanatçı, İstanbul da ise son kez “Tosca” temsiliyle belleklerde ayrı bir yer tutmuştu. Zehra Yıldız, 12 Aralık 1997’de Heidelberg Operası’nda temsil sonrası geçirdiği beyin kanamasıyla beklenmedik biçimde yaşama veda etti.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.