Wifi Şifresi Kırma « Harbi Gazete

SON DAKİKA

Wifi Şifresi Kırma

Teknoloji hayatımızın bir parçası ve sokakta her hangi bir insana teknoloji nedir diye sorduğunuzda telefonlar, bilgisayarlar ve akıllı cihazlardan bahsedilecektir. Bunun nedeni kimsenin giyilebilir teknoloji, robotlar, sanal gerçeklikleri bilmemesi değil her insanın teknolojiden kendine olan ihtiyacını almasıdır.

Bu haber 21 Kasım 2017 - 17:17 'de eklendi ve

Wifi Şifresi Nedir?

İnsanların temel ihtiyacı günümüzde haberleşmedir, bu haberleşmeyi günümüzde en hızlı şekilde ‘İnternet’ kullanarak yapabiliriz. Bir çok internet sitesi ve araçlarla insanlar internete bağlanmak için cihazlarını bu özelliklere göre alıyorlar. İnstagram’da fotoğraf paylaşmak için daha güzel bir kamera, Swarm ile yerini bildirmek için konum teknolojisine sahip cihazlar tercih ediliyor. Ama bu akıllı cihazların en temel besin kaynağı yine internet. Sanırım internetsiz geçireceğimiz bir saat bizde kalp krizi etkisi yaratabilir. Akıllı Telefonlar olarak bilinen en çok kullanılan ve internete bağlanmak için wifi modemleri kullanan bu telefonlar herkes tarafından kullanılmaktadır. Ama asıl konumuz wifi modem şifresi güvenliği. Güvenli sistem yoktur

temalı bir çok film izlemişsinizdir. Günümüzdeki her an bağlı olduğumuz Wifi modemlerde bunlardan birisi.  Wifi şifre kırma programları ile herkes artık kolaylıkla modem şifresi kırabiliyor. Bunun için modeminizdeki küçük bir açık bulması yeterli olabilir. Bu programlar son zamanlarda çok daha basite indirilerek neredeyse 10 yaşındaki çocuklara hacker imajı yaratmaya zorluyor diyebiliriz. Kullandığımız cihazların bizi internete bağlayan modemlere bağlantı kurabilmemiz için kullanılan kombinasyonlu parolaya wifi şifresi denilmektedir. Bu programların hedefi sizin wifi şifreleriniz.

 

Wifi Şifresi Kırma Nasıl Yapılır?

Dumpper olarak bilinen son yılların en çok kullanılan programı. Windows tabanlı olarak çalışan insanların kolaylıkla ulaşabildiği, kaynağı belli olmayan ve Türkçe dil desteği ile herkesin kolaylıkla kullanabildiği programdır. Bu programın wifi şifrelerini kırarken kullandığı yöntem sizin şifre kombinasyonlarınızı test etmekten daha çok wifi modemlerin WPS özellikleridir, WPS teknolojisi modemlerin cihaza bağlanmak için şifre yerine modem üzerindeki WPS tuşuna basılarak cihaza izin vermesidir.

Bu yöntem zorlu şifrelerle uğraşmadan modem üzerindeki tuşa basarak bir süreliğine bilgisayar veya telefonu modeme bağlanmasına izin vermesi amacıyla geliştirilmiştir. Tabi ki bunu yaparken her modem cihazlara verilmiş olan WPS pin göndererek yaparlar. Dumpper işte tam burada bu pinleri kullanarak Wifi şifresi kırma işlemini sonlandırıyor. Modeminize erişimi sanki şifreyi siz vermişsiniz gibi bağlanmış oluyor.

Yapılan bu işlemler modem ve internet sahibinden habersiz şekilde yapıldığı için kesinlikle suçtur. Bilişim suçları dahil olmak üzere veri hırsızlığı ve izinsiz kullanım nedeniyle hırsızlık ile suçlanabilirsiniz. Zaten internet fiyatları çok minimum fiyatlarda artık buna ihtiyacınız olacağını düşünmüyoruz.

Modem Güvenliğini Arttırmak

Yukarıda anlatılan wifi şifre kırma yöntemlerinden korunmak için yapmanız gereken en temel şey modem ara yüzüne girerek WPS özelliği kapatmak olacaktır. Şifrelerinizi kombinasyonu zor şekilde kullanmak ve özel karakter kullanarak da diğer programlardan korunabilirsiniz.

 

 

Furkan Tunahan[email protected]

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.