Türkiye’nin İlk E-Ticaret Esnaf Odası ile E-Ticarette devrim « Harbi Gazete

SON DAKİKA

Türkiye’nin İlk E-Ticaret Esnaf Odası ile E-Ticarette devrim

Bu haber 21 Şubat 2024 - 14:16 'de eklendi ve

Ticaret Bakanlığı’nın verdiği yetkiyle Türkiye’nin ve özellikle İstanbul’un ilk E-Ticaret Esnaf Odası’nın kurulumu için ilk adımlar atıldı. Odanın kurulumunun tamamlanması için 47.91.14 NACE Kodu’na sahip, 500 ve üzeri esnaf ve şahıs firmasının imzalarının alınması gerekiyor. Sektör birliğini temel alan E-Ticaret Esnaf Odası’nın kurulumu için ilk adımları atan, sektörün ileri gelenlerinden Erdem YANIK, bu oluşumu desteklemek amacıyla şartları karşılayan tüm adayların katılımını bekliyor.

 E-Ticaret Esnaf Odası’na kayıt olabilmek için ne gerekiyor?

E-Ticaret Esnaf Odası’na kayıt olarak üye ve delege olabilmek için takip edilmesi gereken bazı şartlar bulunuyor. Öncelikle odaya kayıt olmak isteyenlerin mutlaka şahıs firmasına sahip olması şart. Bunun için üye olmak isteyen şahıs firması sahipleri T.C. Kimlik numaraları ve cep telefonu bilgileriyle kayıt yaptırabilir.

 Ayrıca üye olmak isteyen şahıs firması sahiplerinin ticari faaliyeti 47.91.14 e-ticaret NACE koduna uyumlu olması gerekiyor. Üye olmak isteyen adaylar, elektronik e-ticaret faaliyeti için kullanılan bu NACE kodunu vergi levhalarından öğrenebilirler.

E-ticaret Esnaf Odası’na kayıt olmak isteyen adayların sahip olması gereken bir diğer şart ise şahısların İstanbul sınırları içerisinde herhangi bir esnaf odasına kayıtlarının bulunuyor olması. Kaydı bulunmayan adayların başvurularının kabul edilebilmesi için önce bir esnaf odasına kayıt yaptırması gerekiyor. E-Ticaret Esnaf Odası’nın kurulumun ardından üyeler, yapılacak mutabakat ile E-Ticaret Esnaf Odasına ücretsiz geçiş yapabilecekler. Ancak İstanbul Ticaret Odası’nda bulunan üyelikler kayıt için kabul edilemiyor.

Ayrıca ticari işletme sahiplerinin vergi kaydının açılmasından itibaren Esnaf Sicil’ine kayıt olma zorunluluğu bulunuyor.

E-Ticaret Esnaf Odası’nın sektöre ve üyelerine nasıl faydaları olacak?

Üyeler arasında dayanışma, sektörel standartların belirlenmesi, üyeler arasında işbirliği gibi amaçları bulunan E-Ticaret Esnaf Odası; üyelerin sektörel haklarını korumak, eğitim imkanları sağlamak ve sektördeki gelişmeleri takip etmek gibi önemli roller üstlenecek.

Ayrıca düzenlenecek olan sertifikalı eğitim ve seminerlerle üyelerin mesleki becerilerinin artırılmasına ve sektörel sorunlara ortak çözümler bulunmasına olanak tanıyacak. Sektöre özgü yasal düzenlemeler konusunda rehber niteliği taşıyacak olan E-Ticaret Esnaf Odası, üyelerine hem hukuki hem de finansal destek sağlayarak kredi imkanlarına erişimlerini kolaylaştıracak.

Oda üyeleri arasında gerçekleşecek işbirlikleriyle yeni bağlantılar kurmaya ve iş ağlarını güçlendirmeye yardımcı olacak. Ayrıca üyelerine dijital pazarlama stratejileri ve reklam fırsatları konusunda rehberlik ederken,

 

e-ticaretin kronik sorunlarının giderilmesi için de çalışmalarda bulunacak.

Üyelerle gerçekleşecek bilgi alışverişleri sayesinde; hızla artan kargo ücretleri, pazaryerleri komisyon oranları, iade politikaları, vergisiz kayıtdışı satıcılar ve sosyal ticaretteki diğer birçok soruna çözüm imkanı sunmayı planlıyor. Türkiye’de son yıllarda hızla ivme kazanan e-ticaret sektöründe faaliyet gösteren esnafları e-ihracata teşvik ederek ülke ekonomisine katkı sağlanmasına, istihdam ve üretimin artmasına yardımcı olacak.

E-Ticaret Esnaf Odası’nın en büyük amaçlarından birinin e-ticaret sektöründe faaliyet gösteren esnaf ve KOBİ’lerin haklarını koruyacak bir yasal temsilci haline gelmek olduğunu söyleyen Kurucu Oda Yetkilisi Erdem YANIK, şartları taşıyan tüm esnaf ve KOBİ’leri e-ticarette devrim yaratacak bu oluşuma katılmaya davet ediyor. Üye ve delege olmak isteyen adaylar E-Ticaret Esnaf Odası oluşumuna kayıt olmak ve bilgi almak için 0537 437 38 47 whatsapp hattını veya www.eticaretodasi.org internet sitesini ziyaret edebilirler.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.