Son dönemin başarılı editörlerinden İlknur Yılmaz uyuşturucu hakkında kaleme aldığı yazısında bir çok konuya parmak bastı.
İlknur Yılmaz yazısında “Uyuşturucu çağımızın vebası ve kullanımı her geçen gün artarak yaygınlaşıyor. Televizyon ve gazetelerde sürekli yeni bir dram haberi ile karşılaşıyoruz. Gönül ister ki yavrucaklarımız daha güvenli ve emin sokaklarda büyüsün. Zaten işin en acı tarafı da bu ya üzerine titreyerek büyüttüğümüz evlatlarımızı artık koruyamıyoruz, uyuşturucu kullanım yaşı dünya sağlık örgütü verilerine göre Türkiye’de 10 yaşına kadar düştü. Bu şu anlama geliyor. İlkokula giden çocuklarımız uyuşturucu tehlikesinin pençesinde… Ne kadar acı ama kaçınılmaz gerçek !
Yaş fark etmeksizin ekmek almaya giden evladımız 5 dakika gecikse tedirgin oluyoruz. Okul önlerinde satıldığını bilerek çocuğu okula ne kadar güvenerek göndereceğimizi artık sizin düşüncelerinize bırakıyorum… Okullar eskisi kadar masum değil, eğitim yeri olmak dışında zararlı bağımlılıklar kazanılabilecek yerler haline dönüşüyor hızla… Kim dur diyecek?
Bir anne düşünün ki evladını canından çok sever, tırnağı kırılsa günlerce içine dert eder, eve gecikse meraktan ölür ya, kim ister evladına zarar gelmesini. Okusun, kendini geliştirsin, örnek kişilik olarak yetişsin ister kendi birikimlerini evladına yatırır ne için gelsin de sırtından bıçaklasın diye mi?
Şehit düştüler üzüldük, gazi oldular yaralandık, ya bağımlı olunca ne yapacağız yahuu? Ağlayacak mıyız ? Zaten başka ne yapabiliyoruz ki değil mi? İki göz yaşı, iki üzülme ,iki sızlanma… Sonrası annenin yürek acısı… Hangi kelime anlatırsa artık siz söyleyip anlayın o acıyı, anlayabilirseniz. Başına gelmeyen anlamaz derler de neyse !
Uyuşturucu tehlikesini Birleşmiş Milletler verileriyle anlatalım bir de. “Türkiye’de uyuşturucu kullanımı 2011’den bu yana 17 kat arttı. Kullanım yaşı da 10’a kadar düştü. 2012 yılından 2013 yılına kadar uyuşturucu madde bağlantılı ölüm oranları yüzde 43 artış gösterdi.
Prof. Dr. Sevil Atasoy Üsküdar Üniversitesi’nde verdiği konferansta “Dünya genelinde 15- 64 yaş arası her 20 kişiden biri geçtiğimiz yıl en az bir kez madde kullanmış. Bu rakama göre kullanım oranı bir önceki yıla göre 3 milyon kişi artış var. Türkiye eroin için transit bir ülke olarak görülüyor. Eroin yakalamaları ile ilgili miktar olarak 2011 yılında 10 tonun altına düşmüş olan Türkiye, 2014 yılında yakalama oranını 15 tona yükseltti. Türkiye’nin yakaladığı esrar miktarı 27 tondan 94 tona çıktı. “ Anne ve babaları uyaran Atasoy durumun ciddiyetinin farkına varılması gerektiğine vurgu yaparak gençleri madde kullanımına iten en önemli sebebin “sevgisizlik” olduğunu belirtti.
Çocuğunuzun bir birey olduğunun farkına varın efendim! Fikirlerini dinleyin,saçmaladığı anda susturmayın konuşma özgürlüğünü elinden almayın.Dışarıda bulupta evinde bulamadığı şeyin “SEVGİ” olduğunu anlayın. Sevgisiz yetişen nesil karanlığa gömülmüş gelecek demektir…” dedi.